Actualiteitenbijeenkomsten

Op de hoogte blijven met behulp van onze actualiteitenbijeenkomsten. De Noordelijke Academie voor het Openbaar Bestuur organiseert regelmatig op diverse vakterreinen een bijeenkomst met specialisten die u weer helemaal bijpraten, de link leggen naar praktijksituaties en klankbord zijn voor uw casuïstiek.

Heeft u interesse in het bijwonen van een van onze actualiteitenbijeenkomsten? Laat het ons weten via het interesseformulier, dan zoeken we samen naar een geschikte datum en gaan we actief op zoek naar een leuke groep deelnemers. 

Besturen vanuit je moreel kompas

Integriteit is meer dan alleen het naleven van een gedragscode. Als bestuurder bent u zich dit als geen ander bewust. Het speelveld waarop u zich beweegt, verandert. De belangen op het speelveld zijn lang niet altijd dezelfde en er is voortdurend maatschappelijke druk, o.a. door sociale media. Uw handelen ligt onder een vergrootglas. U weet dat iedere stap breed kan worden uitgemeten en u op alle vragen de goede antwoorden moet hebben. In de snelheid van handelen en besluiten nemen,...

Lees meer

Actualiteitenbijeenkomst Democratische Vernieuwing

Democratische vernieuwing lijkt een opgave voor iedere zichzelf respecterende overheid. In tal van gemeenten zien we experimenten rond wijkbegrotingen, G1000, co-creatie en vergaande vormen van samenwerking met inwoners. Dat levert altijd veel energie en creativiteit op, maar stelt ambtenaren, bestuurders en politieke ambtsdragers ook voor vragen en dilemma’s.

Wat is nog je rol als raadslid? Hoe ga je om met risico’s? Wie bewaakt de kwaliteit en samenhang van besluiten?

Tijdens deze middag verkennen we de dilemma’s met sprekers als prof....

Lees meer
WordPress Video Lightbox Plugin