Masterclasses

De experts van de Noordelijke Academie voor het Openbaar Bestuur staan garant voor inspirerende masterclasses. Voor elk onderwerp kunnen we een sessie ontwikkelen, afgestemd op uw wensen. Naast dit maatwerk organiseren we regelmatig deze masterclasses.

Heeft u interesse in het bijwonen van een van onze masterclasses? Laat het ons telefonisch weten of via het interesseformulier, dan zoeken we samen naar een geschikte datum en gaan we actief op zoek naar een leuke groep deelnemers.

 

 

Masterclass Deep Democracy – Level 1

Deep Democracy biedt een transformerende toolkit voor individuen en groepen die hun vermogen willen vergroten om in een snel veranderende wereld vanuit verbinding wijze besluiten te nemen.

De methode is makkelijk te leren en stelt je in staat om:
• Collectieve besluitvormingsprocessen te versnellen.
• Commitment te creëren rond overeenkomsten met verschillende stakeholders.
• De stemmen te betrekken van degenen die doorgaans uitgesloten zijn in gesprekken.
• Individuen te empoweren en groepen te versterken door conflicten te doorleven....

Lees meer

Masterclass Democratische vernieuwing

Er is veel kritiek op het functioneren van de lokale democratie. Gemeenteraden proberen de relaties met de samenleving buiten het gemeentehuis aan te halen. Er zijn overal experimenten met democratische vernieuwing.

Dergelijke experimenten versterken de lokale democratie echter alleen als daar goed over wordt nagedacht. Wat zijn bijvoorbeeld de problemen op dit moment en hoe kan democratische vernieuwing daarvoor een oplossing zijn? Hoe verhouden pogingen tot vernieuwing zich tot het staatsrechtelijke kader? Welke vormen van nieuwe democratie zijn te onderscheiden?...

Lees meer
WordPress Video Lightbox Plugin